Fokus kompanije Dr. Brown's je oduvek bio na osmišljanju inovativnih proizvoda za hranjenje, koji doprinose unapređivanju zdravlja i optimalnoj ishrani beba.

Dr. Brown's flašice za bebe ali i mnogi drugi proizvodi predstvljaju pravi primer inovacije na ovom polju.

Dizajnirana 1996 a patentirana 1997, Dr. Brown’s Natural Flow® flašica je jedinstvena po svom sistemu unutrašnjeg ozračivanja koji pomaže da se očuvaju vitamini C, A, & E. Unutar flašice vazduh se ne meša sa mlekom, čime se drastično smanjuje oksidacija. To omogućava detetu da više uživa u procesu hranjenja jer ne mora da se bori sa negativnim dejstvima vazduha ili nelagodom koja proizilazi iz gutanja mehurića. Dr. Brown's flašica pomaže pri uklanjanju problema kao što su: grčevi kod beba, podrigivanje, gasovi i štucanje. Sistem u potpunosti ventilira flašicu tako da se postiže hranjenje bez ulaska vazduha, koje je najsličnije dojenju. 

Dr. Brown's flašica ne sadrži PVC, ftalate i olovo. Polipropilenske flašice se izrađuju od polipropilenske plastike koja ne sadrži BPA (bisfenol A). Staklene flašice se izrađuju od borosilikatnog stakla koje takođe ne sadrži BPA. Svi delovi flašice, uključujući ventil, cevčicu, prsten za cuclu, zatvarač za putovanje i poklopac takođe ne sadrže BPA. Naše cucle su izrađene od medicinskog silikona.

S obzirom da Dr. Brown’s flašice ne sadrže štetne materijale, osvojila je brojne nagrade i potvrde zdravstvenih organizacija.

Dr. Brown’s oprema za bebe koristi se u bolnicama i medicinskim ustanovama.

Kao najvažnije, Dr. Brown's oprema za bebe je značajna za majke, koje sa uzbuđenjem dele pozitivna iskusta o unapređenoj ishrani njihovih beba.

U skladu sa standardima Dr. Brown’s proizvodi nude jedinstveni dizajn koji doprinosi boljoj funkcionalnosti za majke i boljem zdravlju beba. Kako bi se održao Dr. Brown's brend na koji majke mogu da se oslone, fokusirali smo se na istraživanje i razvoj svakog proizvoda kako bismo postigli najbolje rezultate. Ovo znači da ćemo uložiti onoliko vremena koliko je potrebno da se stvore kvalitetni proizvodi za ishranu.

Jd Builder - Feature The App
1 BEZ VAKUUMA I MEHURIĆA
Unutrašnji sistem ozračivanja je jedini sistem koji eleminiše vakuum i mehuriće vazduha koji se stvaraju u većini flašica za hranjenje. Ovaj sistem omogućava da vazduh iz prstena za cuclu prolazi kroz ventilacioni sistem i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj flašici.
2 VAZDUH SE NE MEŠA SA MLEKOM
Vazduh se potom kroz cevčicu odvodi u prostor iznad mleka. Na taj način vazduh se ne meša sa mlekom, čime se drastično smanjuje oksidacija, pa se zadržavaju ključni sastojci kao što su vitamini C,A i E.
3 BEZ GUTANJA VAZDUHA
To omogućava detetu da više uživa u procesu hranjenja jer ne mora da se bori sa negativnim dejstvima vazduha ili nelagodom koja proizlazi iz gutanja mehurića. Sve to pomaže pri uklanjanju problema kao što su: grčevi, podrigivanje, bljuckanje, gasovi i štucanje.
4 ELIMINISANJE NEGATIVNOG PRITISKA
Eliminisanje negativnog pritiska postiže se utisak hranjenja najsličniji dijenju. Ovim jedinstvenim sistemom sprečava se nagomilavanje tečnosti u bebinom srednjem uhu.

STUDIJA O ISHRANI


Kako je sprovedeno istraživanje?

Studija "Komparativne analize retinola, vitamina C i alfa-tokoferola u mleku za bebu, koristeći različite sisteme oslobađanja" sprovedena je na Univerzitetu Nevada-Reno. Studija o flašici imala je zadatak da ispita promene u hranljivim nivoima koje mogu nastati tokom tipičnog vremena hranjenja od 20 minuta, koristeći majčino i veštačko mleko, kako u flašicama sa sistemom ventila tako i onim običnim. Studija je ispitla promene u nivou hranjivih materija na primeru sedam najčešće korišćenih flašica za bebe, uključujući i flašicu Dr. Brauna. Cilj je bio da se utvrdi da li izlaganje vazduhu u flašici za bebe tokom simuliranog hranjenja utiče na nivo hranljivih materija.

Za razliku od drugih, Dr. Brown’s flašice za bebe zadržavaju nivo hranjivih materija

Grafik pokazuje gubitak vitamina C u toku dvadesetominutnog simuliranog hranjenja. Nivo vitamina C je počeo da opada tokom petog minuta kao što je prikazano u ovom grafikonu, a vitamini A i E su počeli da opadaju kasnije. Vitamin C sprečava oksidaciju hranljivih materija i onog trenutka kada se izgubi, ostale hranljive materije postaju osetljivije na oštećenja. Odbor za nutricionizam i hranu Instituta za medicinu preporučuje unos vitamina C od 40 mg dnevno, 3 mg vitamina E i 400 mg vitamina A za decu do šest meseci.
Zašto je veoma važno da bebe unose hranjive materije bez gubitaka?
Sva tri proučavana vitamina važna su za zdravlje i rast odojčeta. Medicinska istraživanja pokazuju da deca sa niskim unosa vitamina C su podložnija razvoju svakodnevnih bolesti. Neadekvatan unos vitamina E može da dovede do anemije i degeneraciju kičme i mozga. Kod odojčadi, nizak unos vitamina remeti rast kostiju i ometa razvoj koštanih ćelija što dovodi do slabo formiranih kosti. Vitamin A je takođe potreban da proizvede imunitet ćelija što je povezano sa povećanjem otpornosti na infekcije.
Na koji način Dr. Brown’s flašice za bebe čuvaju nivo hranjivih materija?
Kada vitamin C, za koji se zna da je osetljiv na oksidaciju - degradira do određene tačke, vitamini A i E počinju da opadaju. Flašice korišćene u studiji razlikovale su se jedne od drugih u načinu na koji se vazduh nadoknađuje dok mleko ističe iz flašice. Samo jedna flašica,Dr. Brown's, imala je sistem koji omogućava da se vazduh kreće kroz bocu i da zaobiđe kretanje kroz mleko, bez formiranja mehurića tokom isticanja mleka. Ostale flašice imale su više mehurića formiranih u mleku i samim tim niži nivo sva tri vitamina.

Beograd, Čukarica, Dostojevskog 17
(011) 305 77 66
info@lenababygroup.rs